Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/13937100 www.bgdnes.bg

Мистерия: От къде се пръква годежният пръстен на Камила

Мистерия обгръща годежния пръстен, с който преди близо две десетилетия принц Чарлз предлага брак на любовницата си Камила Паркър-Боулс. Знае се, че бижуто, оценявано на 212 хиляди паунда, е било част от колекцията на Кралицата майка и на кралица Елизабет Втора. Но откъде и как попада в синьокръвното семейство е загадка.

През 2005 г. бъдещият крал Чарлз взема бижуто от кралската колекция, за да предложи брак на Камила. Преди това пръстенът е носен многократно през 80-те от Кралицата майка, която го получава при раждането на Елизабет. Тъй като скъпоценното ювелирно изделие с един 5-каратов диамант и няколко по-малки диаманта, е по-старо от век, е ясно, че Кралица Елизабет Боуз-Лайън не е първата му притежателка. Въпреки добре описаните документи за всички подаръци и бижута за това специално липсват данни.

Интересът към него е голям и поради още една причина – това е вторият най-скъп пръстен в кралската колекция и попада в и без това богатата и скъпа колекция на Камила. Освен това новата кралица консорт редовно е забелязвана да носи бижута както от колекцията на Кралицата майка, така и от колекцията на Елизабет Втора. Самата тя притежава бижута за милиони, като освен годежния пръстен от кралските трезори получава като подарък и други скъпоценни изделия, сред които ювелирна кутия за емфие и ювелирно издание от поета Томас Грей.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама