Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14304483 www.bgdnes.bg

БДЖ прибира 50 ст. "такса" запазено място във влака

Хитрата практика тихомълком въведена от Великден до Гергьовден 

Капка по капка вир става!

Хитър начин за по-големи приходи измислиха от БДЖ. Всички билети, купувани от централната жп гара в столицата, вече са със задължително запазено място в трена, показа проверка на "България Днес".

Мярката е до 8 май заради празничните дни - от Великден, през Рамазан Байрам до Гергьовден, и е за традиционно най-пълнещите се влакове по разписанието. Без значение дали железницата е препълнена, или има десетки свободни места за сядане както в първа, така и във втора класа, служителите на гишетата ни продават и запазено място на цена от 50 стотинки.

Реклама

Въпреки че между Великден и Гергьовден има почти цял месец разстояние, мярката важи за този период. Макар всеки ден много места да остават празни и влаковете не могат да се напълнят дори и със значително по-малката бройка вагони, запазените места си остават задължителни.

Наред с това проблемите в железниците не стихват. Закъсненията на влакове буквално са всекидневно, а сайтът на БДЖ бълва постоянно информация за нарушенията на разписанието, понякога с по 2-3 часа, показа още проверка на "България Днес". Само за справка - в неделя късно вечерта международния бърз влак Горна Оряховица - Димитровград отбелязва закъснение от 165 минути, което успява да стопи в движение до 130 минути. А по същото време бързият влак от Бургас до София, тръгващ в 15:20 ч. от морския град, регистрира "едва" 100 минути закъснение.

Проблем има в Искърското дефиле заради ремонт на жп гарата в Своге. Нерядко се налага пътнически и дори бързи влакове да престояват солидно време по други гари, за да могат насрещните тренове да преминат. Проблемът удря най-вече работниците, които сутрин отиват на работа с влака в столицата, а в късния следобед се прибират.

Четете още

Силвия Петкова фен на БДЖ

Силвия Петкова фен на БДЖ

Машинисти набиха началника на гара Тулово, попречил им да пият кафе

Машинисти набиха началника на гара Тулово, попречил им да пият кафе

Сняг натрупа във влака София-Бургас

Сняг натрупа във влака София-Бургас

Пенсионираха емблемата на БДЖ
Пенсионираха емблемата на БДЖ

Пенсионираха емблемата на БДЖ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама