Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14975010 www.bgdnes.bg

ДОБРОТО Е ЖИВО! Носят на ръце болни до Черни връх

Четирима герои с увреждания успяха да изкачат Черни връх!

Благодарение на големите сърца и здравите ръце на 50 доброволци трудноподвижните хора успяват да стигнат до най-високата точка на Витоша и да гледат величествения залез над столицата.

"Имаше емоция, усмивки и пот на челата, но щом изгреят усмивки на лицата, всичко това изчезва в забрава. Споменът остава и неудържимото желание за още много нови премеждия", разказват от фондация "Ела и Ти", която вече 6 години помага на трудноподвижни и напълно неподвижни хора да посещават българските планини, пещери, езера и язовири.

Реклама

В рамките на два дни хора с увреждания и доброволци на два пъти катерят славния и красив път до Черни връх. Чрез специални носилки планинарите преминават през различни изпитания на планинския релеф и мисиите им са успешни. А щастливите лица на трудноподвижните хора горе, на върха, са наистина най-голямата награда за всички участници. През март 2021 г. Черни връх отново беше покорен, но тогава хората с увреждания бяха качени благодарение на скиори, които дърпаха шейни по натрупалия сняг.

"Вече 6 години заедно с нашите сърцати съмишленици разбиваме стереотипите - заедно с над 300 доброволци успяхме да покажем на 125 човека с увреждания, че водопадите, пещерите и цялата красота на България са достъпни и за тях", казва Гергана Дойчинова, учредител на "Ела и ти".

"След последните ни планински приключения установихме, че една от носилките е ни доста амортизирана и трябва да закупим нова, за да продължим да създаваме спомени, приятелства и усмивки", споделят от организацията и призовават за дарения. Финансовата подкрепа може да се случи чрез есемес на номер 17 777 с текст DMS ELA, чрез онлайн дарение с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions, както и чрез превод:

Получател: Български дарителски форум

Банка: Обединена българска банка

IBAN: BG06UBBS80021026072940

BIC UBBSBGSF

Основание на превода:

Дарение за DMS ELA

Четете още

ДОБРАТА НОВИНА! Носят на ръце болни до Рилските езера

ДОБРАТА НОВИНА! Носят на ръце болни до Рилските езера

В помощ на нуждаещи се деца:  Изкачват Черни връх по пълнолуние

В помощ на нуждаещи се деца: Изкачват Черни връх по пълнолуние

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама