Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18704293 www.bgdnes.bg

Удивително! Благороден елен се разхожда из Царево (ВИДЕО)

Популярният журналист Горан Благоев заснема величественото животно

Невероятно, но факт! Величествен благороден елен се разхожда из улиците на Царево. Това се случва в последните дни в популярния богаташки квартал Василико. Свидетел на удивителната случка бе и репортер на "България Днес".

Дивото животно обикаля съвсем необезпокоявано покрай паркираните автомобили. Излиза от храсти и шокира присъстващи по терасите. Вероятно бозайникът с огромните рога е слязъл от близката Странджа планина в търсене на храна. Интересното е, че не изпитва особен страх към хората, което според специалистите е неестествено поведение.

Реклама

Уникални кадри на елена заснема популярният журналист Горан Благоев. Той е дългогодишен водещ на предаването "Вяра и общество" по БНТ. 

"Неочакван и грациозен гост снощи в квартал Василико - събра много смаяни погледи. Един час се поразходи по улицата, сред дворовете и зелените площи, прескочи две-три огради и се прибра към планината. Та има много легенди за странджанския елен, който навестява хората. Дали и това не беше един оживял спомен от миналото, или благословия на природата?", размишлява Благоев. Историкът и бивш политик наблюдава грациозното животно всяка вечер. Специалисти отбелязват, че става въпрос за съвсем млад двегодишен елен, съдейки по рогата му.

"Животното или е объркано, стресирано, или е социално, защото хората го хранят", отбелязват местни жители на Василико. В близост се намира и къщата на естрадната ни легенда Йорданка Христова, която има уникален изглед към Странджа. 

Това е една от планините в България, която крие много тайни в себе си. Намира се в югоизточната част на страната и продължава в съседна Турция, като се простира на обща площ от 10 000 кв. км. Често бракониери са хващани тук да ловуват за елени. Куп легенди разказват за елените като митични същества, според местните поверия. Едно от тях гласи, че ако елен слезе от планината, това вещае щастие и късмет. 

Четете още

Спасиха заклещен в ограда елен

Спасиха заклещен в ограда елен

КОЛЕДНИ ЕЛЕНИ! Ето къде у нас пускат диви лопатарчета

КОЛЕДНИ ЕЛЕНИ! Ето къде у нас пускат диви лопатарчета

Намериха елена беглец като Сашко

Намериха елена беглец като Сашко

Елен бедства 10 дни, заклещен с труп

Елен бедства 10 дни, заклещен с труп

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама