Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18705256 www.bgdnes.bg

Мартина и Кристиян са №1 в спортните танци в света

  • Исторически успех за наши танцьори в Германия 
  • Грабват два златни и един бронзов медал на най-мащабното състезание в Щутгарт 

Исторически успех за спортните танци в България. Мартина Кондаклиева и Кристиян Дончев станаха шампиони в най-мащабното и престижно световно състезание, което се проведе преди дни в Германия.

Реклама

Мартина и Кристиян завоюваха категорично два златни медала в дисциплината "10 танца стандарт", и един бронзов медал в "латина". Никога досега българска двойка не е печелила медали и в трите дисциплини.

"Беше огромно щастие да чуеш два пъти химна на България в Щутгарт", сподели пред "България Днес" щастливата майка на Мартина Юлия Порязова, която е първата българка, участвала в турски сериали.

Шампионката Мартина е главна героиня във филма "Пулсът на танца", който е по идея именно на нейната майка Юлия.

"Този успех се постига с постоянство, много труд и лишения. Мартина и Кристиян са двойка с големи шансове да станат световни шампиони. От другата година навлизат в по-горна категория "Джуниър 2" и ще се борят за световна титла", каза още Порязова.

Мартина и Кристиян си завоюваха категорични първи оценки от съдиите и стават безапелационно първи.

Реклама

"Това е много трудно постижимо в нашия спорт, но ние доказахме, че можем. Зад този успех безспорно стои силен треньорски екип, без който това нямаше как да се случи", радостна е Юлия.

Мартина Кондаклиева е детето чудо на спортните танци у нас. В това са убедени множество специалисти, които наблюдават от самото начало победоносната кариера на роденото в Смолян 12-годишно момиче. Мартина е 5-кратна шампионка на България (включително и за 2023 г.), трета във всички категории в шампионата на Румъния (2022 г.), първа на европейско първенство (проведено в румънския парламент в категория "Джуниър 1") и с многобройни първи места на национални и международни турнири.

През 2019 г. Мартина печели титлата Малка Мини Мис България. А през тази година заснема професионален филм за танци с известни актьори като Башар Рахал, Ники Илиев, Райна Караянева, Ивайло Захариев и др. Лентата е по идея на майка й Юлия Порязова, която споделя идеята си с режисьора Георги Костов и той решава да реализира проекта. Премиерата бе на 9 февруари.

Кондаклиева знае три езика и е отличничка. От малка майка й Юлия я учи, че за да постигне нещо голямо в живота, трябва да полага усилия и труд. Въпреки титлите за красота тя знае, че не трябва да разчита на външността си, а да се бори за мечтите си и да ги постига с труд и постоянство.

Четете още

Мини Мис България стана звезда във филм с Башар Рахал и Ники Илиев

Мини Мис България стана звезда във филм с Башар Рахал и Ники Илиев

Мартина е детето чудо в спортните танци

Мартина е детето чудо в спортните танци

Реклама
Реклама
Реклама