Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18003734 www.bgdnes.bg

Навръх 110-годишнината на "Левски": Даниел Боримиров зове за "синьо" обединение

"Сините" посрещат 110-годишнината си разделени

Изпълнителният директор на "Левски" Даниел Боримиров призова за обединени на старта на честванията на 110-годишнината от основаването на "сините". Те започнаха на Могилката до 22-а гимназия, където е създаден клубът.

"Левски" в момента има най-голяма нужда от обединение - каза Боримиров. - Всеки трябва да преглътне егото и да знае, че "Левски" е над всички. Най-вече искам да видя един финансово стабилен "Левски", за да може да надграждаме. След това трябва да правим малки крачки, за да може да постигаме целите си. На този етап това, което направихме преди няколко дни ни кара да сме оптимисти, тъй като ще имаме финансова стабилност."

Реклама

"Сините" празнуваха годишнината си разделени - от една страна клубът и повечето фенове, а от другата сдружението. "Левски на левскарите" направи церемония на Могилката час и половина преди официалната. Главно действащо лице в нея бе популярният фен Пепи Димитров, който говори основно пред членове на сдружението. След края на церемонията си от "Левски на левскарите" си тръгнаха, за да открият своето ново студио. Специален гост им бе Станимир Стоилов.

След оттеглянето им започна да се събира огромно множество фенове на "Левски". В 11,30 часа официално стартираха тържествата. Представителният отбор, ветерани, служители и привърженеци на Левски се събраха на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където поднесоха венци и цветя. За поредна година липсваше Наско Сираков. Изпълнителният директор Даниел Боримиров разкри, че мажоритарният собственик не е в столицата.

"Наско Сираков от няколко дена не е в София. Има лични ангажименти. Мисля, че в неделя се връща в София", сподели Боримиров.

За първи път от много време насам от празненствата отсъства и бившият собственик на "Левски" Тодор Батков. Край могилката дойде екс президентът Томас Лафчис.

Пред погледа на множестов легенди на клуба, сред които и Цанко Цветанов, фенското сдружение "Сини сърца" предаде специално знаме на клуба. То е направено с надеждата да обединява. На него има изписани годината на основаването - 1911, а отдясно е датата на неговата регистрация 1914 година. За емблемата е отредено централно място, както и за надписа "Бог да помага в делата ви", цитат от Тодор Александров от 1917 година. На гърба на знамето са изписани имената на основателите на "Левски".

След Могилката тържествата за 110-годишнината продължиха на "Герена". Гвоздеят в програмата бе концерт с участието на Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа.

Четете още

Започва "син" празник на "Герена"

Започва "син" празник на "Герена"

Станислав Генчев реже "Лудогорец" заради "Левски"

Станислав Генчев реже "Лудогорец" заради "Левски"

Реклама