Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18705501 www.bgdnes.bg

Двама стрелци в неизвестност след разстрела в Халкидики

  • Ченгетата запечатват кървавия бар, на мястото идват доброволци да помагат
  • Белгиеца бил известен като "невидимия собственик на заведението"

Двама от стрелците след мафиотския сблъсък между българи, разиграл се в бар в Халкидики, са все още в неизвестност. Кримидуото са българи с гръцки паспорти.

Реклама

Смята се, че те са част от хората, произвели изстрелите в заведението. Те са разпознати от охранителните видеокамери и сега са пуснати за общодържавно издирване на територията на Гърция.

От гръцки медии стана ясно, че след престрелката на мястото са извикани и доброволци. Оказва се дори, че на един от обучените доброволци дъщеря му е била в тузарския бар.

"Дъщеря ми и нейните приятели бяха в ресторанта и тя ме уведоми незабавно за престрелката." Това каза Янис Колокитас - спасител доброволец, който веднага пристига на местопроизшествието. Мъжът разказва за случилото се пред Радио Солун.

"Пристигнах в момента на ареста. Видях двама паднали. Единият беше с огнестрелна рана в гръдната кост, а другият от ударите по главата с някакви предмети и боксове беше в много тежко състояние. Обадих се на 2 линейки и потърсих помощ от координационния екип по телефона, защото за първи път ме извикаха да се справям с огнестрелна рана", споделя Колокитас, който в крайна сметка успява да помогне на ранените, преди да пристигнат медиците. Простреляният в гърдите все още е в критично състояние.

Слушателите на Радио Солун изказаха сутринта страховете си и колко несигурни се чувстват след конкретния инцидент.

В понеделник късно беше освободен Белгиеца, за който се смяташе, че е собственик на заведението. В действителност обаче той не фигурира като име в документите на обекта. Там като собственик е посочен 45-годишен гръцки гражданин с руски корени. Местните казвали на 55-годишния Ивайло Константинов-Белгиеца "невидимия собственик на заведението". Освен него са освободени още трима души. Други трима обаче остават в ареста, по данни на гръцките медии. Други обаче твърдят, че всички обвиняеми са освободени от килиите. Към момента не е ясно къде е истината, защото от полицията в Гърция не дават официална информация

Реклама

В стрелбата участваха хора на Таки, както и други нашенци, за които се смята, че са бандити. Хора на Киро Руския, който е стар авер на Таки, нападат служителите на заведението, после излиза Белгиеца, за да спре разправията, но нещата загрубяват. Руския пребива Белгиеца брутално и тогава пристигат трима охранители, близки на Ивайло Константинов. Започва стрелба. Охранителите стрелят, както и хора на Руския, по информация на гръцките медии. Един е ранен в гърдите, друг е улучен в ръката. По неофициална информация има и наръгани хора.

Заведението е запечатано за неопределено време. Законният му собственик пък има друго заведение в близост, което продължава да работи. В района има засилено полицейско присъствие. Започват и акции на Икономическа полиция. Ще бъдат проверявани и български собственици на имоти в района.

Четете още

Пуснаха всички българи след стрелбата в Халкидики

Пуснаха всички българи след стрелбата в Халкидики

Доживот грози човека на Таки, вилнял в Халкидики

Доживот грози човека на Таки, вилнял в Халкидики

След стрелбата в Халкидики: Освободиха собственика на бара и още трима българи

След стрелбата в Халкидики: Освободиха собственика на бара и още трима българи

Нови арести след стрелбата с българи в бар в Халкидики, общо осем са задържаните

Нови арести след стрелбата с българи в бар в Халкидики, общо осем са задържаните

Реклама
Реклама
Реклама