Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18705790 www.bgdnes.bg

Стрелби и кланета сеят мутри в баровете

  • Бранят територии и его
  • Очите срещу Кравата сред най-култовите сблъсъци в заведенията на ъндърграунда

Тежки времена настават в подземния свят и не само в него, когато представителите му започнат да водят битки. Особено когато те се провеждат на обществени места като барове, дискотеки и ресторанти. Следват побои и стрелби, рани и куршуми - свирепи бабаити си пазят интересите и честта си с цената на всичко, дори със заплаха за живота на невинни граждани. И това е от зората на мутренските години - ВИС срещу СИК, Маргините срещу братя Илиеви, а в последните години - Демби срещу Златко Баретата, Митьо Очите срещу Божо Кравата, Багата срещу Дъмпела.

Реклама

До преди години кримидвубоите се водеха освен по улиците и по родните дискотеки и заведения, но в последната седмица те се пренесоха дори извън пределите на страната. Български момчета с прякори се биха и стреляха в бар на Халкидики, Гърция. Осем нашенци са погнати за саморазправата, прераснала в меле. В нощта срещу събота Кирил Киров-Руския и хората му вдигат скандал на плажен бар в Ханиоти, поводът за който бе обявен като забавена или объркана поръчка. Причината обаче е вероятно много по-дълбока. И доказателство за това е, че разправията от скандал се разраства в побой със стрелба. Съсобственикът на бара е Ивайло Константинов - Иво Белгиеца, който скача да защити персонала си. Хората на Руския налитат да бият готвача, но охраната на Белгиеца започва да стреля. Мелето с простреляни и наръгани гони клиентите на заведението. На мястото идват над 30 ченгета от гръцките спецчасти, за да обуздаят нашенците.

Киро Руския е сочен за човек на Таки и е подсъдим по шумното дело срещу т.нар. Банда на чуковете. Люлински бабаити, близки до фенклуба на "Левски" "София Запад", отговарят пред закона за продажба на дрога, брутални побои и измъчване на конкуренти и шанаджии. След като се признава за виновен и се отървава с условна присъда, Руския заминава за остров Бали. През 2016 г. там го залавят да точи банкомати. Години по-късно в родината е погнат като част от мегабандата на Радмил Ранов - Радо Ланеца за наркоразпространение.

Най-бруталната разправия между кримки е престрелката между групите на Божидар Кузманов - Божо Кравата и Димитър Желязков - Митьо Очите. На 8 юни 2016 г. в заведение "4 you" в Слънчев бряг двама от хората на Кравата убиват охранителя Александър Алексиев и раняват Очите. Изстрелите го поразяват в малкия таз, уретера, дебелото черво, тънките черва, ръката, рамото. Несебърският бос оцелява благодарение на бронежилетка. Той претърпява редица интервенции, закрепват му и торбичка към тялото заради проблеми с уретера.

За убийството на гарда е подпукан Тодор Славов, а за раняването на боса - Георги Иванчев. Искри прехвърчат в съдебната зала, когато Очите се изправя да свидетелства срещу своя враг. Кравата и компания го прекъсват постоянно с въпроси. Самият Желязков казва, че е видял Кравата с пистолет, но не той е стрелял. "Зареди друг пистолет и почна да стреля по мен - ей това момченце", казва Митьо Очите, като посочва Иванчев.

На въпрос дали е чувал за Божидар Кузманов, Очите отговаря пренебрежително: "Въобще не ме интересува". Все пак уточнява, че срещата с него в заведението е била уредена от общински съветник, като целта била да се уговорят хората на Кравата да спрат да бият собственик на студио за татуировки.

Друг въргал между момчета с прякори става в култовото столично заведение "Домби" през февруари 2012 г. Тогава е наръган с нож в сърцето ММА боецът Благой Иванов-Багата. Той изпада в кома, но лекарите успяват да го излекуват. Първоначално за нападението е обвинен Даниел Стефанов-Дъмпела. След като се съвзема, Багата посочва Ивайло Чобанов - Иво Пилето за свой душманин. Пилето, който е сочен за силовак на Мето Илиенски, умира в началото на т.г. след спор за паркиране. Установява се, че при скандал с млад шофьор Пилето пада на земята пиян и надрусан и си удря фатално главата.

Реклама

Самоковеца и Клюна са приключени след пукотевицата в "Ескейп"

Пукотевица в култовата дискотека "Ескейп" изправя на нокти столичните ченгета през ноември 2003 г. Екшънът започва след полунощ, когато на ретро парти се сблъскват компаниите на Косьо Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна, от една страна, и единия от братята Маргини, който е със свои авери. При стрелбата няма убити, няколко души са пострадали от счупени стъкла при боя. Хора от подземния свят твърдят, че скандалът станал заради манекенката Цеци Красимирова.

Факт е, че скоро след стрелбата на оня свят са пратени и Константин Димитров-Самоковеца, и Дмитрий Минев - Димата Руснака и соченият за наследник на Самоковеца Антон Милтенов-Клюна.

Четете още

Двама стрелци в неизвестност след разстрела в Халкидики

Двама стрелци в неизвестност след разстрела в Халкидики

Пуснаха всички българи след стрелбата в Халкидики

Пуснаха всички българи след стрелбата в Халкидики

Доживот грози човека на Таки, вилнял в Халкидики

Доживот грози човека на Таки, вилнял в Халкидики

ЕКШЪН! Задържаха Кирчо Руския за престрелката в Халкидики

ЕКШЪН! Задържаха Кирчо Руския за престрелката в Халкидики

Реклама
Реклама
Реклама