Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18079989 www.bgdnes.bg

Трикилограмова бяла риба пребори спинингист

Улавя я в плитки води, докато търси хищника с каяк, казва Ваньо Контев

Откриха сезона на сулката, или бялата риба, и вече много риболовци са се втурнали в търсеното на красивия хищник по всякакви водоеми у нас. Ваньо Контев има слука и хваща над 3-килограмов хищник, научи "България Днес".

"Хванах бялата риба в един плиткаж, още при влизането на вода с каяка, буквално на първото мятане. При удара помислих, че е щука, и силно се изненадах. Когато се приближи и успях да я огледам добре, разбрах, че е бяла риба, но беше с доста черна окраска. Предвид това първоначално си помислих, че може да е има гнездо, но нямах други удари в околността", разказва за преживяването си риболовецът. Рибата е около 3 килограма и е дълга над 60 см. 

Реклама

"Белите риби, които имат по-черна окраска, са тези, които обитават силно каменист грунд", смята риболовецът.

"Примамката, която използва, е Reins Fat Bubbling shad с 4-грамова джиг глава. Този силикон е много подходящ, когато се търси по-бавно пропадане с много силна вибрация. Този силикон има широка пета и силно оребреното тяло, което предизвиква нужните силни вибрации във водата, които привличат хищника", разказва за техниката си Контев.

Тези силикони се смятат за изключително добри, защото са овкусени и ароматизирани.

Риболовецът запази за себе си информацията точно на кой язовир е имал тази слука. Контев не се спира само на преследването на бяла риба. Умелият риболовец търси и други хищници. Например има добри попадение на големи сомове и на басове

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Габровец хвана сом 1,85 метра от язовир "Искър"

Габровец хвана сом 1,85 метра от язовир "Искър"

Кило и половина пъстърва хваща Ивайло, ето на коя река ври от риба...

Кило и половина пъстърва хваща Ивайло, ето на коя река ври от риба...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама