Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18178754 www.bgdnes.bg

82-годишен на световно по риболов в Пловдив

В Пловдив официално бе открито Световното първенство по риболов на плувка за ветерани и хора с увреждания. Официалните стартове ще са този уикенд (15 и 16 юни) на Гребния канал в града. В мондиала ще участват 40 отбора от 21 държави, разпределени така: 21 в категория "Мастерс" (55-65 г.), 19 в категория "Ветерани" (над 65 г.) и 9 в категория "Хора с увреждания". Това го прави и едно от най-големите риболовни състезания в света за тази година.

Големите фаворити в трите категории са отборите на Англия, Италия и Унгария. Българският състав на "Мастърс" също има сили за достойно представяне, след като спечели световната отборна титла в Сегед през 2022 г., а Румен Витков-Монтанеца, стана втори индивидуално.

Реклама

"Конкуренцията е много силна, надявам се да покажем най-доброто от себе си. Вярвам в момчетата!", заяви треньорът на нашите Ивайло Христов.

България ще постави рекорд за участие на най-млад състезател в световно първенство по спортен риболов за хора с увреждания. Това е 15-годишният ученик Боян Добрев от Горна Оряховица. Българин ще бъде и най-възрастният риболовец - 82-годишният Йордан Момчев-Дядо Мраз, от състава на ветераните. Във ветеранския ни тим има и дама. Майсторката Райна Димитрова от Монтана е участвала в ред световни шампионати и международни състезания, а сега ще се конкурира с мъжете.

Четете още

Втори сме в света по спортен риболов

Втори сме в света по спортен риболов

ГРАНДИОЗНО! България е световен шампион в риболова

ГРАНДИОЗНО! България е световен шампион в риболова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама