Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18228226 www.bgdnes.bg

Сом чудовищe дърпа Калин от "Бригада Нов дом"

На любимия си язовир "Диканя" 

Бори се на смени със свой приятел 1 час, мами го на тайна изкуствена примамка 

Истински сом чудовище дърпа водещият на "Бригада Нов дом" Калин Евтимов!

Повече от един час майсторът на вътрешните ремонти и риболовните хитрини се бори с водното чудовище на любимия си язовир "Диканя". В тежката битка му помага негов верен приятел, с когото теглят 160-сантиметровата риба на смени върху лодката, с която влизат във водата.

Реклама

Безмилостно жестоката борба е доведена до успешен край и огромният сом е измъкнат благополучно на сушата. 40-килограмовият екземпляр е уморен от битката, а Калин и неговият другар набързо се щракват с големия сом и веднага го пускат обратно във водата, каквато е традицията сред рибарите за подобни трофейни екземпляри.

Историята сподели пред "България Днес" самият Калин, преди да започне поредния трудов делник със своите колеги от бригадата. С нея ремонтира множество къщи и апартаменти, а излъчените епизоди в предаването по Би Ти Ви трогнаха хиляди българи.

Евтимов използва всеки свободен час, за да бъде на язовир "Диканя", до който живее.

"Ще запазя в тайна изкуствената примамка, с която уловихме трофейния сом. Не успя да обърне лодката и да паднем във водата по време на изморителната борба. Наложи се да скочим от лодката на брега, когато го изваждахме. Върнахме го обратно, за да може да се размножава", разкри още Евтимов.

Калин е женен и има дъщеричка на 5 години. Той е сред най-запалените риболовци и е оборудван с множество такъми и риболовни принадлежности. Голям фен е и на моторите.

"Имам трофейна бяла риба от 4 килограма. Хващам и големи сомове. Понякога няма слука, но и това се случва", казва с усмивка Калин, който успява да преобрази старо училище в уютен дом със своите помощници само за 5 дни.

"Успях да отпочина, беше много динамично, но и удовлетворяващо, виждайки сълзите от щастие в очите на хората. С момчетата, с които участвахме в "Бригада Нов дом", сме бригада и в живота и имаме запълнен график с месеци напред. Още ме топлят детските рисунки, които ми подариха малчуганите, това е най-чистата форма на щастие и признателност", сподели пред "България Днес" Калин.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Габровец хвана сом 1,85 метра от язовир "Искър"

Габровец хвана сом 1,85 метра от язовир "Искър"

Реклама
Реклама
Реклама